Kirándulós blog

Pepi-kert

Véletlenül vetődtem ma a Szarvasi Arborétumba, de nem bántam meg. Varázslatos volt. Utoljára gyerekkoromban jártam ott a nagyszüleimmel, és emlékeztem rá hogy szép volt, meg hogy pávákat kergettem – pedig nekem is volt egy otthon, a Frici – de arra, hogy a Pepi-kert vetekszik egy olaszországi kastélykerttel, nem számítottam.

Gyönyörű angolkert jellegű park, ami most telis-tele van virágzó fákkal és bokrokkal: orgonák, korallszínű japánbirs, díszalmafák, lonc, liliomfa, mind-mind virágban. A kert az olasz származású Bolza családé volt. Az első díszfákat Bolza József gróf telepítette, az ő beceneve volt Pepi.

DSCF1590

DSCF1567

DSCF1581

DSCF1649

DSCF1576

A felnőtt belépő 900 Ft, ami nagyon baráti ár ezért az élményért.  A bejáratnál olcsón bringát is lehet bérelni. Ha nem akartok órákon át gyalogolni, de szeretnétek bejárni az egészet, akkor javaslom hogy inkább biciklizzetek. Amikor már vagy egy órája ballagtam és még mindig csak a felénél jártam, már én is sajnáltam, hogy nem kértem egyet a bejáratnál.

Ha beértek a kert központi részén található vendégházhoz és üvegházhoz, várjatok türelemmel és jól nézzetek szét. Itt tanyáznak valahol a szabadon élő pávák. Fel-alá sétálnak a járdákon, vagy ha kedvük tartja felröppennek az egyik épület tetejére. Ma éppen szerencsém volt, mert két kakas is lázasan udvarolt egy rájuk ügyet sem vető tojónak.

Amikor imponálni akarnak, ilyenek:DSCF1746Hátulról pedig ilyenek: DSCF1748

Ez a páva dobbantónak használta a táblát. Innen ugrott fel az üvegház tetejére.

DSCF1759

Az arborétum tele van padokkal és árnyas pihenőhelyekkel, de a fűbe is le lehet heveredni, bár ezzel óvatosan bánjatok, mert én elkaptam egy lábam szárán felfelé tartó kullancsot.

A büfében semmi extra, egyetlen érdekesség kivételével: árulnak  egy kézműves meggysört, ami ott készül a közelben, Békésszentandráson.

Bekesszentandras_Meggyes_cimke_f_sortesztek-blogspot

Ha rákattintotok, tesztet is olvashattok róla.

Amúgy a kínálat a szokásos büfé repertoár. Van pizza, ropi, sör, fagyi, chipsek és kis szelet csokik, meg kényelmes karosszékek a külső asztaloknál. A mosdó egyszerű, de tiszta, a személyzet pedig mindenütt nagyon kedves és előzékeny.

A Szarvasi Arborétum húsvéti programját itt találjátok: lesz szakvezetés, tojáskeresés, kisállat simogató, és kisnyulak mindenfelé. Menjetek bátran, jó szívvel ajánlom!

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!